De beste in wol & garen

Hoogwaardige kwaliteit

Gratis verzending vanaf € 40,-

Betaal veilig met iDEAL

Blog

Het zit erop!

Het zit erop!

Beste klanten,


Dit jaar heb ik mijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt en heb ik besloten het rustiger aan te doen. Daarom stop ik met de beurzen en de webshopverkoop. Wel blijf ik actief met workshops en het breicafé. Ik wil jullie samen met Arpe, Gerard en Irene bedanken voor alle mooie momenten. Het praatje op de beurs, het bezoek aan de webshop of aan de winkel en elk ander contact. WIj hebben ervan genoten! 

Op dit moment gaan onze producten in de uitverkoop. Vanaf vandaag op alles nu 35% korting met de kortingscode YES35 . Op=op! Gratis verzending vanaf € 20,- . Uiteraard blijven wij bereikbaar voor vragen via de bekende kanalen.


Nogmaals bedankt!


Hartelijke groeten,

Siemke Hooisma

Terugkom middag Freeform haken en breien

Terugkom middag Freeform haken en breien

Onder de bezielende leiding van Mathilda Jongbloed zijn met veel enthousiasme twee workshops Freeform haken en breien gevolgd. Inmiddels zijn de werkstukken afgemaakt. Op zaterdag 28 april om 13:00 komen we bij elkaar om onze werkstukken aan elkaar te laten zien. Heb je niet meegedaan, maar ben je wel nieuwsgierig dan ben je van harte uitgenodigd. Misschien wordt je wel aangestoken om een volgende workshop ook mee te doen (er zijn inmiddels alweer twee ingepland!).

We zien jullie graag op 28 april bij de Wolstudio aan de Stienekamp 20 in Fochteloo!
Extra workshop Freeform haken of breien

Extra workshop Freeform haken of breien

De workshop freeform haken of breien van 10 maart is vol!! Gelukkig wou Mathilde Jongbloed die week erop nog wel een keer langskomen in Fochteloo.

Dus zaterdag 17 maart is er weer een workshop freeform. De eerste aanmeldingen hiervoor zijn al binnen. De kosten zijn 25,- en opgeven kan via mail of telefonisch.Freeform haken of breien.

Freeform haken of breien.


Op zaterdag 10 maart zal Mathilde Jongbloed een kennismakingsles verzorgen in freeform haken en breien.
Freeform breien is een manier van breien. Er wordt zonder patroon gebreid, de maker zelf bepaalt hoe
het werkstuk er uit komt te zien. Deze manier van breien wordt ook wel improviserend breien genoemd
omdat er aldoende een creatie ontstaat. Dit improviseren kan natuurlijk ook in haakwerk.
Het plezier in het maken is het belangrijkste en niet het product dat ontstaat.
Tijdens deze kennismakingsles laat Mathilde aan de hand van diverse werkstukken van haar zelf
verschillende vormen van freeform breien en haken zien.
Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag. Je leert hoe je met deze manier van breien/haken kunt
beginnen, en hoe je op dit begin kunt doorbreien. Daarnaast verteld Mathilde welke materialen geschikt
zijn, welk gereedschappen zij het liefst gebruikt en hoe je aan informatie kunt komen.
Veel mensen ervaren veel plezier in freeform: 'Het voelt als een bevrijding, eindelijk ben ik zelf weer de
baas'.
Iedereen kan meedoen, van beginneling tot ver gevorderd. De techniek kan op alle niveaus worden
toegepast. Je kunt er voor kiezen om te breien, of te haken, of om beide technieken door elkaar te
gebruiken. Wol, acryl, katoen, plastic, glad of met een structuur, alle soorten garens zijn te gebruiken.Kortom een kennismakingsles voor iedereen die wel eens wat anders wil.


Tijd: 13.00-16.00

Meenemen: breinaalden (bij voorkeur rondbreinaalden) en/of haaknaalden, diverse garens

De KreaDoe, nog een paar weken wachten!

De KreaDoe, nog een paar weken wachten!

Al jaren staat de eerst week van november voor ons vast in de agenda. Wij staan dan namelijk op de KreaDoe in de Jaarbeurs Utrecht. Een mooi en groot evenement voor iedereen met een creatieve hobby. Omdat deze beurs maar liefst 5 dagen open is voor de bezoekers, en het voor ons niet om de hoek is, vergt dit nogal wat voorbereiding. Ruim van te voren zijn we bezig met het bepalen van het assortiment, het uitzoeken van de modellen, zo efficiënt mogelijk inpakken van de bus :) etc. En ook dit jaar zijn we inmiddels weer gestart met alle voorbereidingen. Met nog ruim 3 weken de tijd gaan we ook dit jaar weer een mooie stand neerzetten.


De KreaDoe vindt plaats van 1 t/m 5 november 2017 in Jaarbeurs Utrecht.
Het event is tijdens deze dagen geopend van 10.00 tot 17.00.


Ben je benieuwd naar de beurs? Kijk dan even op de site van de KreaDoe.


Direct kaarten bestellen? Klik dan hier.
En ga je naar de KreaDoe en kunnen wij je bestelling voor je meenemen? Laat het ons dan weten via het contactformulier.

Kunstzinnige mutsen, beschilderde hoedjes en workshops!

Kunstzinnige mutsen, beschilderde hoedjes en workshops!

Na twee succesvolle edities organiseert Siemke Hooisma van Wolstudio Fochteloo ook dit jaar weer een creatieve expositie. Zij doet dit in samenwerking met de schildersgroep Art's Oosterwolde en de leden van het breicafé.  Het evenement vindt plaats van 23 september - 7 oktober 2017 aan de Snellingerdijk 4a in Oosterwolde.

Deze keer zijn kunstzinnig gebreide en gehaakte mutsen én beschilderde hoedjes te bewonderen. Ook worden er verschillende creatieve workshops gegeven. Denk hierbij onder andere aan Mochila haken waarbij er met meerdere draden en eventueel meerdere kleuren tegelijk gehaakt wordt.  En bijvoorbeeld Fair Isle breien waarbij mooie en fijne patronen ingebreid worden. Een workshop kost maar € 15,- excl. materiaal en iedereen kan zich opgeven.

Dus ben je benieuwd hoe nou die mutsen en hoedjes eruit zien? Of wil je graag een van de workshops bijwonen (opgeven is noodzakelijk). Kom dan tussen 23 september en 7 oktober langs in Oosterwolde en geniet!

Graag tot ziens!
Hartelijke groeten,
Siemke Hooisma


Opgeven of vragen? Neem dan contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen.


Workshop schema (opgave is noodzakelijk, vol=vol)

Datum                           Workshop                                                                                                Wordt gegeven door:
26 september              Breien op 4 korte naalden (bijvoorbeeld voor sokken breien)       Siemke Hooisma
27 september              Mochila haken                                                                                        Sandra Moek
28 september             Overlay Crochet                                                                                      Mathilda Jongbloed
29 september             Wat kan kleur voor je doen?                                                                 Siemke Hooisma
30 september             Fair Isle breien                                                                                         Siemke Hooisma
3 oktober                     Yo-Yo hiel voor sok breien                                                                    Siemke Hooisma
4 oktober                     Rond Tunisch haken                                                                              Siemke Hooisma
5 oktober                     Wat kan kleur voor je doen?                                                                Siemke Hooisma
6 oktober                     Entralac breien                                                                                        Siemke Hooisma


Alle workshops zijn van 13.30  -  15.30


Opgeven of vragen? Neem dan contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen.

Hoeden en mutsen expositie verwacht!

Hoeden en mutsen expositie verwacht!

Na een succesvolle sokken expositie afgelopen jaar, zijn de voorbereidingen voor de hoeden en mutsen expositie 2017 in volle gang. Ook dit jaar werkt Wolstudio Fochteloo voor dit project samen met ART's Oosterwolde. Eind september staan de mooiste creaties dan ook weer voor u klaar om bewonderd te worden!

Meer informatie volgt!


Vragen? Neem dan contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen.


Hartelijke groeten,

Siemke Hooisma

Met trots presenteren wij onze nieuwe webshop!

Met trots presenteren wij onze nieuwe webshop!

Na een periode van ontdekken en optimaliseren staat onze nieuwe webshop online. De webshop is in een geheel nieuw jasje gestoken en voorzien van een fris design.


Belangrijker nog zijn de nieuwe opzet, filteropties en menustructuur die ervoor zorgen dat u snel en eenvoudig kunt vinden wat u zoekt. Ook kunt u simpel producten vergelijken zodat u makkelijker een keus kunt maken.


Uiteraard is niet alles aangepast; u kunt onder andere nog steeds bij ons terecht voor een breed assortiment brei- en haakbenodigdheden van een hoge kwaliteit, én van onze goede service genieten!


Ga er dus maar eens goed voor zitten and shop till you drop!


En, heeft u tips, mist u dingen, werkt er iets niet naar behoren of zijn er andere vragen of opmerkingen laat het ons dan weten! 


Bent u op zoek naar een artikel, maar staat deze (nog) niet online? Neem dan contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen. De komende tijd blijven wij het onlineassortiment uiteraard aanvullen.


Hartelijke groeten,

Siemke Hooisma

Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8